Opskrifter Fyld

Krustader fyldt med Laksesalat, rejer og citron









1 del Varmrøget laks

1 del Koldrøget laks

1/4 del meget fint snittet rødløg

Røreres med en god mayonaise til den ønskede konsistens

Smag til med citronsaft

Pynt med en reje eller to, lidt karse og måske et lille stykke citron.


Krustader med  asparges og  skvalderkål



50 g smeltet smør og 2 spsk mel i en gryde, spædet med hønseboullion under omrøring - opkog til det har en passende konsistens og justeret med fløde, smagt til med salt og peber og lidt revet citron skal af en usprøjtet citron. Asparges blev skrællet og kogt for sig - med lidt citron og salt i 5 min. skåret i små stykker (så de passer i krustaderne) inden det blades i stuvningen.... ned i krustaderne, skvalderkål på toppen (eller kørvel, dild, persille eller hvad du fortrækker).

Krustader med hønsesalet af mayo med karl johan svampe

Af Christian Munch Svendsen


• 6 pasteuriserede æggeblommer


• 2 spsk. hvidvinseddike (evt. med estragon) • 1 lille tsk. dijon sennep • Salt og peber • 6 dl. vindruekerneolie


• 500 g. frosne/tørrede karljohansvampe • 1 æble • 2 spsk. creme fraiche 38% • 1 hel bornholmsk unghane


• 3 dl. æblemost • 10 stængler estragon • 20 tallerkensmækkerblade


Fremgangsmåde:

1) Lad svampene simre i olien i ca. 30 min. hvorefter olien køles helt ned. Sigt olien over i et litermål og pisk derefter en mayonnaise af æggeblommer og eddike, hvor karljohanolien tilsættes lidt af gangen


2) Halvér kyllingen og mariner den i æblemost natten over, for så at grille den over trækul. Når den grillede kylling er kølet helt af, plukkes og hakkes kødet groft. (Jeg røg den med held over bøgeflis og estragonkviste i 18 minutter først og grillede over almindelige briketter i weberen - ved SVAG varme i 75 minutter bagefter)


3) Vend det hakkede kyllingekød med mayonnaise, creme fraiche, tern af æble, og justér evt. konsistensen med mere mayonnaise. (Gem evt. lidt mayo til en klat under hver krustade, hvis du vil tallerken servere - så står den bedre fast)


4) Smag hønsesalaten til med salt og peber og fyld krustaderne lige inden gæsterne kommer. Pynt med estragon og tallerkensmækkerblade.